Even voorstellen:

Jolanda Peper
Elsrijk

Marjan Soudant
Groenelaan

Jolanda

In 2019 gaf Stadsdorp Elsrijk in Amstelveen wijkbewoners gelegenheid om een droom in te leveren om samen te kijken of die droom gerealiseerd kon worden. Hier heb ik gebruik van gemaakt en Buurtclub Leefstijl opgericht.
Ik werkte op dat moment als senior inspecteur bij de Inspectie voor Gezondheidszorg en Jeugd in verschillende sectoren en zorgvelden. Daarnaast hield ik me bezig met beleid, onderzoek, leertrajecten en begeleiding voor startende inspecteurs, coaching en intervisie. Mijn achtergrond is gezondheidswetenschap, management en beleid en onderzoek in verschillende werkvelden, waar ik ooit begonnen ben als verpleegkundige.
Dankzij mijn werkervaring, enthousiaste wijkbewoners en enthousiaste groepsbegeleiders is het gelukt om met subsidie en professionals uit de wijk Buurtclub Leefstijl te ontwikkelen zoals het nu is.
Gestart met een droom, maar de toekomstdroom is het het landelijk uitrollen van Buurtclub Leefstijl. En wie weet: Leefstijl op recept’…
Naast mijn rol van coördinator van Buurtclub Leefstijl ben ik groepsbegeleider in Elsrijk en betrokken bij de groep in Bovenkerk. Hieronder stellen de groepsbegeleiders zich voor:

Marjan

Ik ben Marjan Soudant en 66 jaar jong. Oorspronkelijk uit Maastricht woon ik inmiddels 45 jaar in Amstelveen, waarvan alweer 30 jaar in Westwijk. Mijn man en ik hebben twee kinderen die met hun gezinnen in de buurt wonen. We genieten enorm van onze vier kleinkinderen en passen geregeld op. Ook zing ik in twee koren, wandel en lees ik graag en ga graag naar musea en theaters.
1,5 Jaar geleden ben ik met pensioen gegaan. Ik heb altijd met veel plezier gewerkt en mijn laatste baan was bij het RIVM. Daar heb ik een Academy opgezet voor ‘leren en ontwikkelen’. Ik mis mijn werk niet, zolang ik maar mensen blijf zien en iets kan doen met mijn kennis en ervaring.
Toen ik in contact kwam met Edwin Barentsen en Jolanda Peper, was ik meteen onder de indruk van wat zij doen in het kader van Buurtclub Leefstijl in Amstelveen. Zij nodigen mensen namelijk uit om samen gezonder oud te worden. Door samen bezig te zijn met een gezonde leefstijl en eerder in beweging te komen om de leefstijl waar nodig aan te passen en dat vol te houden.
Dit sprak mij meteen aan want ik geloof erin dat je elkaar daarbij kunt helpen en dat je van elkaar kunt leren in de groep! 
Toen ik hoorde dat er een groepsbegeleider nodig was, hoefde ik niet lang na te denken. Ik zie ernaar uit om daar een bijdrage aan te leveren en leer daar zelf ook weer van. Want ‘leren’ loopt als een rode draad door mijn leven.
Het lijkt me dan ook erg leuk om elkaar in de toekomst tegen te komen bij een van de buurtclubs in Amstelveen. Dus graag tot ziens!