18 april gaf Elly Bakker in Groenelaan een workshop ‘Happy Stones’: het schilderen van leefstijlgerelateerde onderwerpen en leefstijldoelen op stenen. Met veel aandacht en aanvankelijk hier en daar wat moeite (‘ik ben helemaal niet creatief…..’) ging iedereen enthousiast aan de slag onder de bezielende leiding van Elly. Zoals een van de deelnemers het zei: je kon een steen horen vallen! Iedereen was blij met het resultaat. En…..weer grenzen verlegd!

4 april
Marjan Soudant, sinds kort groepsbegeleider bij Buurtclub Leefstijl, leidde deze bijeenkomst. Zij deed dit vanavond voor het eerst en het was een succes! Aanvankelijk zou een expert komen om samen te sporten, maar door privéomstandigheden meldde hij zich op het laatste moment af. Marjan sprong hier zonder problemen op in en we hadden een fantastische avond, waarbij een oefening met ‘de Hand’ centraal stond. Het leverde mooie gesprekken op die o.a. raakten aan ‘zingeving’, ‘meedoen’ en ‘kwaliteit van leven’.

21 maart verzorgde de Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig LevensEinde (NVVE) in de Bolder een informatieve inleiding voor alle deelnemers van Buurtclub Leefstijl. Eventuele vrienden of familie waren eveneens welkom. Want er leefden onder deelnemers van Buurtclub Leefstijl veel vragen en onduidelijkheden over onderwerpen die te maken hebben met keuzes rond het einde van je leven. Wat is bijvoorbeeld het verschil tussen euthanasie en palliatieve sedatie? Wat is een wilsbeschikking en is dat hetzelfde als een levenstestament?
Alle mogelijke facetten die te maken hebben met keuzes rond het levenseinde komen aan bod. We hebben de nodige vragen die allemaal uiterst deskundig door vrijwilliger Jannie worden beantwoord. Met de nodige informatie en veel stof tot nadenken gaan we weer huiswaarts.

7 maart
Renée Kruisdijk, van origine fysiotherapeute, met een praktijk voor massage en lichaamshouding, gaf uitgebreide uitleg over de werking van onze ‘bekkenbodem’ en het ‘fascia’ (bindweefselvliezen). Beide zijn erg belangrijk voor al onze lichaamsfuncties.
Renée zette ons vervolgens aan het werk en we testten onze diverse spieren met diverse oefeningen. En stellen vast dat het nog niet meevalt om al die verschillende spieren goed te voelen! Ook kunnen we al onze vragen aan Renée kwijt en een rondje na afloop leert dat we ons realiseren dat het belangrijk is om deze basis van ons lichaam goed te onderhouden. ‘Blijven bewegen’ nemen we ons voor!

21 februari
Lea Polak, leefstijlcoach en diëtist kwam vertellen over leefstijldoelen. Wat zijn dat voor doelen, hoe formuleer je deze en waarom? En vooral: hoe kun je zo’n doel bereiken? In duo’s gingen we hierover met elkaar in gesprek aan de hand van het ‘spinnenweb’. Dit leidde voor ieder tot concrete actiepunten, waar we de komende tijd mee aan de slag gaan.

7 februari Ilse, deelneemster van Buurtclub Leefstijl Groenelaan, bleek opgeleid te zijn in Mandala’s kleuren. Zij wist veel te vertellen over de geschiedenis ervan en legde veel uit. Het leidde tot prachtige mandala’s en…: Ilse gaat ook in de andere groepen nog een bijeenkomst verzorgen!

24 januari kregen we een training om met ‘meer zelfvertrouwen’ te lopen. Sommigen van ons voelen zich soms onzeker als zij in het donker lopen. Onder begeleiding van Carol leerden we een zelfverzekerde houding aan te nemen en kregen allerlei tips om ons veiliger te voelen. En daarna gingen we lós in een circuit training. Want conditie………

De eerste bijeenkomst in 2023 vond plaats op 10 januari.
Met de vragen uit het spel Vertellis kwamen goede voornemens voor 2023 aan bod en keken we ook terug op bijzondere momenten uit 2022. Vertrouwelijk en ook hartverwarmend, wat we met elkaar deelden. Een fijn begin van het nieuwe jaar!