Uitvoorzorg

Buiten de bijeenkomsten van Buurtclub Leefstijl is er in Elsrijk nog méér gebeurd. In samenwerking met ‘Uitvoorzorg’ is er op 30 maart 2023 een bijeenkomst georganiseerd met als doel de wijkbewoners te informeren over Positieve Gezondheid, de basis van Buurtclub Leefstijl.

Na een inleiding over de theorie van Positieve Gezondheid en het Spinnenweb, werd Buurtclub Leefstijl genoemd als een van de praktische implementaties van de theorie: een brede kijk op gezondheid.

Vervolgens werd het spinnenweb in subgroepen ingevuld, waarna een plenaire samenvatting liet zien hoe de aanwezigen – van professionals die al eerder gehoord en gewerkt hadden met Positieve Gezondheid tot wijkbewoners die er nog nóóit van gehoord hadden – door de uitkomsten van het spinnenweb, vaak verrast waren.