Buurtclub Leefstijl Bovenkerk

In de vorige berichtgevingen was al te lezen wat er zoal gebeurt:  na de introductie van Positieve Gezondheid en het spinnenweb volgde een percussieworkshop met Henk Janssen. Tijdens de bijeenkomst daarna hielp Inge Kortekaas ons met het bezinnen op onze leefstijldoelen. De Imkervereniging Amstelland vertelde veel over de leefstijl van bijen en hoe ze voor ons en de natuur belangrijk zijn. Op verzoek van deelnemers zijn verder onderwerpen besproken over het omgaan met veranderingen en over omgaan met angsten.  Allemaal onderwerpen die passen bij de zes domeinen van Positieve Gezondheid. Met ‘Jasmijn fotografeert’ zijn we op een enthousiaste manier ingewijd in de geheimen van de Smartphone camera. En ja hoor, onze fotootjes zien er veel beter uit! De afsluiting van 2022 was op 14 december, met TaiChi. Leerzaam en prettig, waren de reacties van deelnemers. Niet alleen wat TaiChi betreft, maar eigenlijk wel typerend voor Buurtclub Leefstijl. Want wat kwam uit de evaluatie in december?  ‘Saamhorigheid, vertrouwen, respect voor elkaars ideeën en nieuwe inzichten’. “Het houdt me bij de les’ ‘Het delen van kennis en ervaring’. Toch bijzonder, hoe zo’n jonge groep met vitale ouderen zo snel al zoveel vertrouwelijke informatie met elkaar deelt.

Nieuwsgierig geworden? Op 11 januari stonden we met onze goede voornemens stil bij het onderwerp ’motivatie en drijfveren’. Alvast wat verklappen wat er verder komt? Een creatieve bijeenkomst ‘happy stones’ . We gaan ons leefstijldoel schilderen op stenen! En op verzoek van deelnemers komt er een workshop over slapen. Als je niet goed slaapt, wat heeft dat voor effect op je welzijn en je functioneren? Wat kun je eraan doen wat je leefstijl betreft?

Interesse? Er is nog een plekje vrij. Bel voor informatie Jolanda 0651238887